Werken bij BKS Elementen: de calculatie

Wat houdt het werken bij BKS Elementen in? Om jullie een indruk te geven gaan we het bedrijf rond en laten we een aantal van onze medewerkers aan het woord. Deze keer: Hendrik Halbesma, sinds eind 2021 werkzaam en is deeltijd student Bouwkunde. Heeft een veelzijdige functie als calculator met ondersteunende taken.

Wat heeft je doen besluiten te solliciteren bij BKS Elementen?

‘’Ik wilde graag meer werkervaring opdoen in de houtskeletbouw. Ik kende BKS Elementen alleen van naam, maar toen ik een vacature voorbij zag komen raakte ik geïnteresseerd en dacht ik: hier zou ik wel willen werken!’’

Welke opleiding volg je?

‘’Momenteel volg ik de opleiding HBO Bouwkunde aan het Windesheim in Almere. Dit is een tweejarige opleiding waarbij ik een Associate Degree kan behalen. Na deze twee jaar heb ik nog de mogelijkheid om door te leren.’’

Vind je dat je de opgedane theorie die je op school leert goed kunt koppelen in de praktijk, dus op je werkplek bij BKS Elementen?

‘”De theorie die ik tijdens mijn studie behandel is deels te koppelen met de werkzaamheden die ik bij BKS tot uitvoering breng. De studie is niet specifiek gericht op de HSB-industrie maar er worden wel onderwerpen behandeld die op mijn werkplek benodigd zijn. Denk hierbij aan calculatie of bouwfysische werkzaamheden.’’

Wat is jouw indruk van BKS Elementen?

‘’BKS Elementen geeft mij een goede indruk om het een dynamisch en redelijk grote organisatie is. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mogelijkheden, zowel in werkzaamheden maar ook in producten.’’

Welke nieuwe vaardigheden heb je aangeleerd?

‘’Tijdens mijn dienstverband bij BKS Elementen merk ik dat ik flexibeler ben geworden, ook omdat ik dit het eerste bedrijf is waar ik de nodige kennis van houtskeletbouw opdoe. Kennis over bouwfysische onderdelen, wat zeer belangrijk is, is onder andere uitgebreider geworden. Ook weet ik nu hoe ik gerichter kan meedenken met de klant en oplossingsgericht te werk moet gaan.’’

Op welk vlak wil en kan je jezelf nog ontwikkelen?

‘’Ik zou nog wat meer ervaring willen hebben maar dat komt wel met de jaren. Hoe meer ervaring, des te meer kennis je hebt. Ik zou mezelf in de loop der tijd nog willen ontwikkelen in een stuk tekenwerk. Dit zorgt ervoor dat ik breed inzetbaar ben binnen de organisatie en mijn functie afwisselender wordt én blijft.’’

Wat maakt werken bij BKS Elementen leuk?

‘’Ik werk binnen een leuk team. Natuurlijk moet er hard gewerkt worden maar er is ook tijd voor een praatje. Daarnaast biedt BKS de mogelijkheid om in aanraking te komen met verschillende werkzaamheden. Dit vind ik zeer interessant want zo doe je toch de meeste ervaring binnen het bedrijf op.’’

Zou je BKS Elementen als stagebedrijf en/of werkplek aanraden aan andere jongeren? Waarom wel/niet?

‘’Ik zou BKS aanraden als stage- of leerbedrijf. Je kunt zowel in de productie als op kantoor komen te werken. Er zijn voldoende werkzaamheden om mee aan de slag te gaan en als je er een keer niet uitkomt dan kun je de juiste begeleiding verwachten.’’

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

‘’Over 5 jaar ben ik afgestudeerd, heb ik een HBO diploma en meer ervaring op kunnen doen. Ik zie mezelf werken in de bouwsector. Er is een grote kans dat ik dan nog steeds bij BKS Elementen werk!’’