Houtskeletbouw: een duurzame bouwmethode

Met de energieschaarste, strengere normeringen en alsmaar stijgende brandstofprijzen kunnen we wel stellen dat duurzaam bouwen steeds belangrijker wordt. Echter, wij geloven dat het een blijvende revolutie teweeg heeft gebracht.

Ecologisch en comfortabel

Met duurzaam wonen kunt u niet alleen comfortabel wonen maar houdt u ook rekening met het milieu. Hoewel energiezuinigheid voorop staat, gaat het ook om op keuze van hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke materialen.

Houtskeletbouw is de beste keuze voor als u uw ecologische voetafdruk wil verkleinen. Dit is onder andere gebleken uit de milieuvriendelijkheid, hoge kwaliteit op vlak van energieprestaties, stevigheid en de luchtdichtheid. Hout isoleert tot wel 15 keer beter dan beton, is een oneindige grondstof die weinig energie vergt om te produceren en heeft een lange levensduur. Ook is het circulair; aan het einde van de levensduur kunnen gebruikte materialen gerecycled worden. Ook niet geheel onbelangrijk: doordat houtskeletbouw een droge bouwsoort is, garandeert dit een stabiele luchtvochtigheid. En dit heeft weer effect op een optimaal binnenklimaat en uw wooncomfort.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen of wilt u vrijblijvend meer informatie? Schroom dan niet en neem contact met ons op via tel. 0519-223738 of info@bkselementen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.